Reiki tratament pentru diabet

reiki si diabetulDiabetul este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni. Însă, pe cât de des întâlnită este, pe atât de serioasă și afectează milioane de oameni de pe întreg mapamondul. Conform unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății din 2014, aproximativ 422 milioane de oameni sufereau de diabet, iar numărul este în creștere în fiecare an, estimându-se că la nivelul anului 2035 se va atinge pragul de 600 milioane. Conform OMS, costurile sanitare directe ale bolilor legate de diabet se situează între 2,5% şi 15% din bugetul anual al unei ţări alocat sănătăţii, depinzând printre altele şi de prevalenţa locală a diabetului, cât şi de gradul de sofisticare al tratamentelor disponibile. Pentru diabet, există o serie de tratamente în acest moment, dar această afecțiune continuuă să cauzeze probleme de sănătate majore, deseori boala agravându-se în timp. Unul din tratamentele adjuvante în tratamentul diabetului o constituie terapia Reiki.

Ce este Diabetul?

Diabetul este un dezechilibrul la nivelul organismului care apare atunci când pancreasul nu produce o cantitate adecvată de insulină sau atunci când organismul este incapabil de a utiliza insulină produsă de pancreas în mod eficient. Acest lucru duce la afectarea organelor interne din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge. Lăsat necontrolat, diabetul poate duce la serioase complicații și efecte adverse. Adesea, persoanele care suferă de diabet pot experimenta:

 • Un risc crescut de atac de cord și atac cerebral
 • Insuficiență renală
 • Afecțiuni oculare ce pot duce, în timp, la orbire
 • Afecțiuni circulatorii
 • Un risc crescut la infecții

Cum poate ajuta terapia Reiki?

Reiki este o terapie de origine japoneză, al cărui concept se bazează pe curgerea fuluxului de energie pe langă și în corpul nostru. Abordarea terapeutică a unui tratament Reiki constă în atingerea corpului prin poziții specifice ale mâinilor pentru a încuraja curgerea energiei și a elimina blocajele energetice, facilitând organismul să intre în starea specifică de vindecare. Obiectivul terapiei este acela de a restabili curgerea firească a energiei prin chakra-s (centrii energetici), aducând astfel echilibrul energetic, considerându-se că originea tuturor afecțiunilor și a bolilor se află în blocajele energetice sau în dezechilibrul fluxurilor de energie din corp.

Pentru un bolnav de diabet, tratamentul Reiki poate adduce urmatoarele imbunătățiri stării de sănătate:

 • Reducerea nivelului de stress

Un nivel ridicat de stress, ducea adesea la un dezechilibrul al nivelului de zahar din sânge.

 • Îmbunătățeste calitatea somnului

Prin aplicarea Reiki se induce o stare de relaxare profundă a organismului, ce duce la un somn odihnitor. După numai o sedință Reiki, aproape toți pacienții au comunicat un somn de lungă durată (8-9h) și s-au trezit mai înviorați, mai bine dispuși.

 • Alinarea stărilor depresive

Reiki, de asemenea, poate îmbunătăți starea psihică și elimină simptomele depresive. Astfel, cu o stare psihică mai bună, nivelul de zahăr din organism tinde să se păstreze la un nivel normal.

 • Reduce senzațiile dureroase

Persoanele cu diabet zaharat cu o stare avansată a bolii prezintă adesea diverse dureri. Tratamentul Reiki poate ajuta la reducerea sensibilității la durere, oferind clienților alinare în aceste simptome incomode.

Reiki este o terapie non-invazivă fără niciun fel de efect secundar, fiind o alegere sigură pentru orice persoană care suferă de diabet.

Studii relevante cu privire la efectele terapiei Reiki în tratarea diabetului au arătat efectele benefice și de lungă durată asupra stării de sănătate la diabeticii care au beneficiat de tratamente Reiki. Mai mult, într-un articol publicat de către Asociația Diabeticilor din Statele Unite ale Americii se menționează potențialul major al utilizării terapiei Reiki și al altor terapii energetice în tratarea acestei maladii, cu rezultate dintre cele mai optimiste. Mai jos, câteva studii care au fost publicate pe această temă:

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs312/en/

http://care.diabetesjournals.org/content/diacare/30/4/999.full.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4147026/

http://spectrum.diabetesjournals.org/content/14/3/149.full 

Bazate pe date științifice, așa cum am mai arătat și într-un articol cu priviere la Reiki și atacul de cord, dar și pe mărturiile celor care au beneficiat de tratamente Reiki, această terapie este acum recomandată în multe centre de sănătate, fiind inclusă în tratamentele alopate ca o componentă importantă în planul de recuperare pentru persoanele care suferă de diabet și nu numai.

 

Pentru consultații și tratamente vezi detalii aici sau direct, la adresa de mail: alina@terapie-holistica.ro .
Pentru inițieri personale în sistemele Reiki, programări la mail:  alina@terapie-holistica.ro.

 

Surse:

 1. https://iarp.org/is-reiki-really-effective-for-diabetes/
 2. Statistica OMS – http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs312/en/
 3. https://ro.wikipedia.org/wiki/Diabet_zaharat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *