Ce stie terapeutul holistic și nu știi tu?

În practica terapeutică, din experianța mea și a altor colegi de breaslă, există dezvoltat un mecanism prin care decodificăm, uneori conștient, însă de cele mai multe ori inconștient, anumite imagini, gânduri, senzații în corpul fizic care ne duc direct la problema pacientului. Alteori vedem cu ochii minții, afecțiunile din corpul fizic, însă pentru fiecare terapeut imaginea se prezintă diferit, în funcție de mecanismul propriu de decodificare.

Nu de puține ori mi s-a întâmplat să văd ,,ceva’’ și să comunic persoanei în cauză, iar confirmarea să vină după ceva timp. Însemna că acel ,,ceva’’ era doar în câmpul eteric sau cel cazual, la un nivel encipient.

Dezvoltarea capacităților așa zis paranormale ține de fiecare dintre noi, unii da, ne naștem cu ele, dar este în firea tuturor să le aibe. Întrebarea frecventă ,,Da’ tu de unde știi? ’’ mă deranja la început, pentru că nu înțelegeam de ce persoana respectivă nu știe sau nu simte. Ulterior însă am înțeles că deși toți suntem la fel, nu toți ne-am făcut lecțiile la timp, nu am integrat încă acea cunoaștere care să ne permită activarea anumitor capacități.

De exemplu, dacă ai probleme cu ochii, este foarte simplu să deduci că persoana respectivă ,,nu vrea să vadă’’, asta însemnând că nu vrea să accepte ce vede, cu referire la o situație, persoană, mediul înconjurător, samd. Cu cât situația persistă, cu atât afecțiunea se acutizează, devenind cronică. Mai poți vedea și înțelege problema mai în detaliu, legat și de partea corpului unde se dezvoltă afecțiunea. Partea dreaptă – poate are probleme cu relațiile de parte masculină din viața ei – probleme de a-l accepta pe tatăl, pe bunic sau problem de ordin material – nu acceptă situația materială, casa în care locuiește nu-i place cum arată, nu-i plac hainele cu care se îmbracă, samd.

Dacă ai probleme cu inima, acum depinde unde sunt localizate? În general mai mult aparatul circulator este afectat, vase, vene și în mai puține cazuri este afectat mușchiul cardiac. Evident că rolul aparatului circulator este să transporte sângele care, este viața însăși. Omul trăiește atâta vreme cât îi curge sângele prin vene… Astfel poți concluziona singur că problemele cu vasele si venele vin în urma unor conflicte interioare legate de viață… cu cât acestea sunt mai aproape de inimă, cu atât sunt mai aproape de esența ta lăuntrică aflată în conflict cu viața. De exemplu problemele de aorta ne fac trimitere la faptul că persoana nu a simțit iubirea mamei o viață întreagă. S-a simțit respinsă, folosită, neacceptată de propria mama… și devenind adult, dezvoltă acest conflict interior extrem de lăuntric, o suferință grea pe care de cele mai multe ori o duce singur, atrăgând de aici neiubirea partenerului sau extins, a copiilor.

Aceste decodificări sunt făcute conștient, pe mecanismul dezvoltat, menționat mai sus. Însă mie îmi plac cele inconștiente, când efectiv mă ,,trezesc’’ vorbind… J. Acelea sunt și foarte eficiente, pentru că pacientul este extrem de surprins și are reacția cuiva care a primit un electroșoc. Atunci, în acel moment intervine conștientizarea, un prim moment important în procesul vindecării.

Abordarea holistică, spre bucuria multora, este cu mult mai eficientă decât abordarea alopată, deoarece oferă posibilitatea pacientului de a înțelege, de a se schimba, de a se corecta. Corectându-se pe sine, corecteaza pathernuri care nu se vor transmite mai departe în familie, ajungându-se astfel la un grad mult mai profund de a înțelege viața… că poate obosim să ne tot învârtim în cerc! Voi ce spuneți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *