Melchisedek

„Tu eşti Preot în veac după rânduiala lui Melchisedek” – David, psalmul 110

Melchisedek

Melchisedek a fost un rege-preot din Salem (Ierusalimul de astăzi), de origine cannană și învățător a lui Avram. În Biblie este menționat întâia dată, în Facerea cap. 14:18 ca preot al Dumnezeului celui Preaînalt-Ziditorul cerului și al pământului, întâmpinându-l pe Avram cu pâine și vin, pentru a sărbători victoria militară a celui din urmă.

Acest sacrificiu pe care Melchisedek îl oferă Dumnezeului cel Preînalt, de a oferi pâine și vin este cu atât mai memorabil cu cât, în acea vreme biblică era obișnuit sacrificiul animalelor sau chiar sacrificarea unei părți din recolata de grâne în cadrul ritualurilor.

Acum știm că IIsus Hristos a instituit utilizarea pâinii și a vinului în sacrificiul euharistic la Cina cea de Taină (împărtășania).  De menționat și un alt aspect important al acestui ritual descris în Biblie, anume că ,,Avram i-a dat lui Melchisedek zeciuiala în toate.’’

Melchizedek la Catedrala Chartres, Franta

Melchizedek la Catedrala Chartres, Franta

Tot legat de această primă mențiune, într-o sculptură din piatră de la catedrala din Chartres, Franța, surprinzând acest moment, Melchisedek chiar este înfățișat tinând în mână o cupă sau un potir.

În Noul Testament, în Epistola către evrei a Sfântului Apostol Pavel, în capitolul 5:6, IIsus Hristos este identificat ca ,,Preot în veac după rânduiala lui Melchisedec”. În același timp IIsus Hristos își asumă rolul de Înalt Preot pentru noi toți în capitolele 6:20 și 7:1, 10, 11, 15, 17, 21.

Aceste versete fac referire directă la Psamul 110:4 a lui David: ,,Juratu-S-a Domnul și nu-I va părea rău:<<Tu ești preot în veac, după rînduiala lui Melchisedek>>’’.

De asemenea, în aceeași Epistolă către evrei, Sfântul apostol Pavel spune despre Melchisedek:

,,Căci acest Melchisedek, preot al lui Dumnezeu cel Preaînalt […] rege al dreptăţii, apoi şi rege al Salemului, adică rege al păcii, fără tată, fără mamă, fără spiţă de neam, neavând nici început al zilelor, nici sfârşit al vieţii, ci, asemănat fiind Fiului lui Dumnezeu, el rămâne preot pururea.’’

În Tora, Melchisedek este prima persoană onorată cu titlul de Cohen, adică preot.

În scrierile apocrife, precum Manuscrisele de la Marea Moartă, este numit Mihail și sunt aluzii că Melchisedek ar fi unul și același cu Arhanghelul Mihail și cu IIsus Hristos. În textul spiritual de la Nag Hammadi, din Egipt, se scrie despre el ca fiind o întrupare trecută a lui IIsus Hristos.

În cercururile New Age, Melchisedek este considerat un grup de ființe de înaltă spiritualitate, care sunt păstrătorii și învățătorii străvechilor taine ezoterice. Acest grup este numit uneori ,,Preoțimea cosmică’’ sau ,,Ordinul lui Melchisedek’’.

Melchisedek ajută la:

  • Corectarea unei situații neplăcute
  • Înțelegerea esoterică
  • Manifestare
  • Purificare
  • Protejarea făță de atacurile paranormale (PSI)
  • Eliberarea spiritului
  • Terapia prin culori (adică Aura-Soma, curățarea chakrelor, cristaloterapie, Feng Shui, Reiki)

Invocarea Cohen-ului Melchisedek:

,,Înțelepciune a lui Melchisedek, putere a lui Melchisedek, ordin a lui Melchisedek, invit și invoc prezența ta, acum și aici, și te rog să mă ajuți în problema …. cu VOIE DIVINĂ.

iar la sfârși spunem:

Melchisedek, îți mulțumesc că ai înlăturat toate energiile nebenefice … pentru reanranjarea acestei situații … astfel înct să reflecte cele mai înalte legi și energii spirituale.

Pecetea lui Melchisedek

Pecetea (simbolul) lui Melchisedek

Pecetea (simbolul) lui Melchisedek

 

 

 

 

 

 

Cu multă iubire, să vă fie de folos!

Alina

 

Surse:

Lectio Divina – Melchizedek

Biblia – Psalmul 110 și Epistola către evrei a Sfântului Apostol Pavel

Arhangheli și maeștri înălțați – Doreen Virtue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *