Ce este terapia Bowen?

terapia BowenTerapia Bowen este o abordare holistică și multidimensională în tratamentul durerilor cronice cu rezultate remarcabile în ultmii cincizeci de ani. Terapia Bowen se bazează pe descoperirea lui Tom Bowen, fondatorul acestei terapii, că sursa sau cauza multor afecțiuni musculo-scheletale, neurochirurgicale, neuromusculare și alte afecțiuni este regasită în țesutul moale sau fascia.

Fascia, cu rol principal în vindecarea organismului din perspectiva terapiei Bowen, este un țesut conjunctiv, intr-o forma tridimensională, cu rol de a proteja și ,,îmbrăca’’ toate celelalte componente ale corpului nostru, precum nervi, artere, vene, muschi, organe, oase, articulații, într-o forma interconectabilă. Așadar, o disfuncție a fasciei într-o parte a corpului are un efect asupra întregii structuri a organismului.

tehnici bowenFascia a devenit obiect de studiu intens, în ultima vreme și astfel, s-a descoperit ca este cel mai mare organ senzorial, ea transmite informațiile de la o celulă la alta și că stochează la nivel fizic, toate emoțiile noastre, având memorie proprie. Este înzestrată cu o gamă largă de receptori care influențează fiziologia neuro-musculară a corpului într-o manieră complexă, așa cum s-a demonstrat și în studiile Bowen, precum și în studiile terapiei cranio sacrale care abordează în tehnicile sale, pe lângă sistemul cranio sacral și fascia.

Terapia Bowen, printr-o serie de tehnici specifice care urmaresc eliberarea tensiunilor acumulate la nivelul țesutului moale și al fasciei, stimulează anumiți receptori. Aceștia permit sau, mai degrabă, aduc aminte organismului cum sa-și corecteze singur disfuncțiile și să restaureze homeostaza la nivel holistic.  Prin tratarea cauzei și nu a efectelor, terapiile alternative precum terapia Bowen, terapia craniosacrală, terapia Reiki și altele, au arătat într-un mod consecvent și irefutabil efectele benefice, profunde și permanente, în vindecarea organismului. Aceste efecte sunt experimentate din ce în ce de mai multe persoane deschise sau obligate să se deschidă către aceste daruri minunate oferite nouă de către Divinitate.Ce este cel mai important este faptul că, aceste terapii având o abordare holistică, ele nu se bazează pe diagnostice detaliate care necesită investigații de tot felul, unele invazive chiar și costisitoare, pentru a identifica problema sau originea. Ele tratează corpul ca pe un întreg, tratând întregul pentru ca apoi efectul tratamentului să ajungă la cauza problemei, neutralizând-o. Exact invers față de o abordare alopată.

Afecțiuni tratate

Terapia Bowen se adresează unei arii de afecțiuni destul de largă, cu rezultate spectaculoase, de lungă durată, de la remisii rapide la îmbunătățiri semnificative, pentru:·

  • Dureri acute/cronice cu origini neurologice și musculare·
  • Fibromialgia·
  • Lumbago·
  • Sciatică·
  • Sindromul oboselii cronice·
  • Sindromul tunelului carpian·
  • Sindromul articulției temporo-mandibilară·
  • Fasciită plantară·
  • Asm·
  • Depresii, stres și afecțiuni emoționale

Namaste!

Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *