AUTOTRATAMENTUL ÎN REIKI

Autotratamentul în Reiki are un rol fundamental, pentru echilibrarea energiilor și aducerea luminii, în mod conștient, în câmpurile noastre.

Este ușor să ne amintim deciziile mari pe care le-am luat în viață și cum ne afectează ele cursul vieților noastre, însă suntem mai puțin conștienți de micile decizii pe care le luam în fiecare zi, legate de alimentație, de cunoaștere, de modul cum alegem să-i acceptăm pe ceilalți, de cum ne respectăm și ne iubim pe noi. Aceste decizii fac de fapt diferența și ne modelează sufletele.

Transformarea are loc oricum, fie că suntem sau nu conștienți de ea și de direcția în care ea se îndreaptă. Cred că fiecare dintre noi își dorește o viață frumoasă, liniștită, în care să putem crește luminoși și înțelepți. Mahatma Gandhi spune că ,,fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume’’ astfel că poți să te plângi cât vrei de oamenii din jurul tău, de societate, de condițiile de viață, de trafic, de lipsa banilor, de ipocrizia celor pe care îi intalnesti … etc.

În realitate nu poți schimba nimic la ceilalți, singurul moment când ești în control este când decizi să schimbi ceva la tine, în atitudinea ta, în modul cum te raportezi la o problemă. Deciziile tale sunt cele care te-au adus în momentul în care ești acum și tot deciziile pe care le iei te pot ajuta să schimbi ceva în jurul tău, prin tine.

Ca practicant de Reiki, găsesc acest sistem spiritual, un aliat extraordinar pe drumul transformării personale, un prieten care îți va fii alături în cele mai importante experiențe ale tale. Te va ajuta să le înțelegi, pentru a-ți integra lecția și a-ți asuma ascensiunea.

Autotratamentul în Reiki este recomandat să se practice zilnic, la orice oră ne simțim confortabil, pentru a ne onora pe noi, atât corpul cât și sufletul nostru, iar apoi să-i putem onora pe ceilalți. ,,Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.’’

Sunt foarte multe variante ale autotratamentului, câți practicanți de Reiki sunt 🙂 , însă cea mai bună variantă este aceea pe care o practică fiecare în parte. Important este să o practice!

Însă, în cazul în care nu aveți un protocol, vă recomand mai jos două pe care eu le practic și pe care le predau la cursuri. Indiferent de protocol, recomand să se facă întotdeauna deschiderea canalului guvernor și împământarea, fiecare cum a fost învățat de către maestrul său.

Primul protocol în autotratamentul Reiki, este bazat pe cel clasic, care urmarește linia chakrelor, utilizând ambele mâini pe o chakră, cu următoarele poziții:

Palmele pe ochi

Palmele pe ochi

 

Palmele pe creștet

Palmele pe creștet

 

Palmele pe ceafă

Palmele la ceafa

 

Palmele pe față (mandibulă)

Palmele pe față (mandibulă)

Palmele pe gât și inimă (osul hioid centrul pieptului)

Palmele pe gât și inimă (osul hioid centrul pieptului)

Palmele pe coaste (linia sternului)

Palmele pe coaste (linia sternului)

Palmele pe abdomen (linia buricului)Palmele pe abdomen (linia buricului)

 

Palmele pe zona pelvianăPalmele pe zona pelviană

 

Palmele pe umeriPalmele pe umeri

 

Palmele mijlocul spateluiPalmele mijlocul spatelui Pamele pe bazin

Pamele pe bazin

 

Palmele pe osul sacru

Palmele pe osul sacru

Este un protocol căruia ar trebui să-i dedicați aproximativ 30-40 min, cu 3 minute pentru fiecare poziție. Dacă sunteți la început, poate preferați ca să fiți atenționați la fiecare 3 minute și în acest sens vă recomand o melodie special creată, cu sunete de clopoței la fiecare interval. Eu însămi le-am utilizat, inclusiv în terapia pe alte persoane, la cabinet, la începuturile carierei mele de terapeut. Le găsiți pe youtube sau în subsolul acestui articol. De asemenea, găsiții și aplicații pentru Smartphone, care să vă ajute cu setarea unei melodii de meditație și a unui interval.

Ceea ce este foarte important în practicarea autotratamentului este conectarea minții tale cu corpul și sufletul tău, și ascultarea lor, pe îndelete. Este bine utilizarea unui protocol, cel puțin la începutul practicii voastre în Reiki, pentru a permite palmelor voastre să învețe fără ca voi să mai depuneți un efort de gândire, în acest sens vă formați un obicei și vă lăsați mintea liberă să se conecteze la corp.

Al doilea protocol, pe care îl utilizez în practica mea, este un protocol scurt, de energizare rapidă a chakrelor, astfel:

  1. Mâna dominantă pe chakra VII, cealaltă mână pe chakra I – 1-2 minute
  2. Mâna dominantă pe chakra VI, cealaltă mână pe chakra II – 1-2 minute
  3. Mâna dominantă pe chakra V, cealaltă mână pe chakra III – 1-2 minute
  4. Ambele mâini pe chakra IV – până simți echilibrarea energetică

La sfârșitul fiecărui protocol, sigilăm energia pentru 24 de ore și mulțumim Divinității și tuturor entităților benefice și de lumină care sunt lângă noi.

Nu uitați de Principiile Reiki, pe care să le integrăm în practica noastră zilnică, în modul nostru de a fi:

Doar azi:

–      Nu-mi este teamă. (Okura-na)

–      Nu mă îngrijorez. (Shinpai suna)

–      Sunt recunoscător. (Kansha shite)

–      Muncesc din greu, pentru a-mi îndeplini misiunea pe Pământ. (Gao hage me)

–      Sunt bun cu cei din jur (Hito shinsetsu ni)

 

Namaste! Lumină și Iubire!

Sursă: REIKI: A Comprehensive Guide

 

Pentru consultații și tratamente vezi detalii aici sau direct, la numărul de telefon: 0736 931 685.

Pentru inițieri personale în sistemele Reiki, programări la telefon: 0736 931 685.sau la alina@terapie-holistica.ro.

Sistemele în care se oferă inițieri*:

  • REIKI USUI – (gr I – IV)
  • KARUNA REIKI – (gr I – IV)
  • SHAMBALLA REIKI – (gr I – IV)
  • GRAND MASTER (gr. V – XVIII)

*) În urma procedurii de inițiere primiți:

Membru IARP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *