,,Demystifying’’ Terapia Craniosacrală

terapia craniosacralaCe este terapia craniosacrală?

Ca terapeut holistic, observ un ușor interes al medicilor pentru terapiile alternative (fie ele energetice sau manuale) și de a le include în recomandările lor pentru binele pacientului. În mod special, terapia craniosacrală a câștigat de partea ei câțiva reprezentanți ai medicinei alopate (vezi prof. Constantin Dulcan, medic militar neurologie și psihiatrie, prof. dr. Ciurea Vlad, medic primar neurolog).

Terapia craniosacrală este o tehnică manuală, gentilă și non-invazivă, care poate fi ușor inclusă într-o schemă de tratament și aplicată pentru orice problemă de sănătate, cu rezultate uimitoare și rapide, pot adăuga. Printr-o atingere ușoară, tehnicile din terapia craniosacrală lucrează direct asupra unor părți ale corpului nostru care nu au parte de multă atenție, cum ar fi fluidele, membranele, mușchii și fascia, facilitând o mișcare liberă, naturală a acestora și eliberându-le de blocaje. În final, întregul corp este eliberat de tensiunile acumulate, iar pacientul devine conștient de detalii nebănuite legate de organismul său 🙂 .

Ce implică terapia craniosacrală?

Singurele unelte necesare în aplicarea terapiei craniosacrale sunt cele două mâini ale terapeutului și simțurile sale dezvoltate pentru a ,,asculta’’ și regla, în primul rând, ritmul craniosacral (CSR), cu o atingere minimală de cinci grame și apoi a debloca, rând pe rând, fiecare celulă a corpului.

Sistemul Craniosacral este o structură fiziologică a corpului uman (unul dintre sistemele cele mai nou descoperite) care pornește de la craniu și, printr-un sistem de membrane și fluide se extinde până la osul sacru, de-a lungul coloanei vertebrale. Acest sistem implică evaluarea anatomiei corpului atât vertical cât și orizontal, cuprinzând toate oasele și membranele craniene, oasele faciale, coloana vertebrală și osul sacru, tubul dural și lichidul cerebrospinal.

Ceea ce nu se știe despre acest sistem uimitor, este faptul că ritmul (CSR) generat de el are o inteligență proprie și poate fi folosit terapeutic pentru a face corecțiile necesare în ordine a ,,pune organismul în stare de vindecare’’. Fix ca un întrerupător pe care îl apeși și aprinde lumina, modificând starea în încăpere. Nu poți face același lucru cu ritmul cardiac sau respirator, nu?

Beneficiile terapiei craniosacrale

Beneficiile se pot regăsi facil după o simplă căutare pe net privind terapia craniosacralasau detaliate aici, însă ceea ce nu ve-ți găsi este de fapt cel mai important beneficiu. Acela că face pacientul conștient de el însuși, prin conectarea lui la cele mai profunde straturi ale structurii sale fizice și prin conștienzarea rezultatelor aproape instantanee care apar în urma acestei terapii. Pune organismal în starea de vindecare având concursul pacientului, datorită acestei conștientizări și este recomandată tuturor vârstelor pentru aproape orice fel de disfuncții, în toate felurile de manifestare ale acestora.

V-o recomand cu căldură și vă invit să urmăriți un filmuleț de câteva minute, în care prof.dr. Ciurea Vlad, medic primar neurolog, vorbește deschis despre terapia craniosacrală:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *