Supa Medicament – Supă de ghimbir & Usturoi

Supă de gimbir cu usturoi

Mă gândesc că fiecare dintre noi, în anumite situații de criză, avem minim un secret, un truc sau un fel de obișnuiță pe care o aplicăm, ca să ieșim ,,la liman’’.

Așadar, ca tot omul obișnuit, le am și eu pe ale mele, mai direct pe a mea, pe care aș dori să o împart cu voi toți 🙂 :

Supa medicament – usturoi & ghimbir si pui

Pentru 6-8 porții, pregătire în 30-45 minute:

  • Ingrediente:
  • o jumătate de pui sau 3 pulpe de pui cu os tăiate în jumătate sau 3 pulpe pui fără os sau un piept de pui tăiat în bucăți sau orice parte de pui avem în casă (ideal pui de țară)
  • 3 – 4 l apă
  • 1 morcov mediu tăiat în cubulețe
  • 1 păstârnac mediu tăiat în cubulețe
  • 2 cepe uscate medii tăiate în cubulețe
  • 6 – 8 frunze verzi de ceapă tăiate cât mai mărunt, pentru decor și gust
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3-4 cm de ghimbir răzuit (răzăoarea mică)
  • 1 ardei iute tăiat mărunt
  • 3-4 frunze de salvie verde sau uscată
  • o jumătate de lămâie medie, stoarsă
  • 5 linguri ulei
  • Sare
  • Piper

 

  • Mod de preparare:
  • Se pune puiul, în orice formă o avem în casă, la fiert. Se curăță de spumă, pe toată perioada fierberii.
  • Separat, într-o tigaie, în cele 5 linguri de ulei aproape încins, pe rând, punem morcovul și păstârnacul la rumenit. Le lăsăm 5 – 7 minute la foc mediu, până încep să sfârâie.
  • Adăugam ceapa uscată si frunzele de salvie. Le lăsăm încă 5 – 7 minute, adăugând 1 – 2 polonice din apa în care fierbe puiul, în timp de amestecăm ușor, cu o lingură de lemn.
  • Adăugam usturoiul și ardeiul iute. Sare după gust, iar dacă mai este evoie 1 polonic din apa în care fierbe puiul.
  • După ce amestecul din tigaie este ușor rumenit și toate ingredientele gata (adică moi), iar apa din tigaie s-a evaporat, adăugăm zeama de lămâie și jumătate din ghimbirul răzuit. Amestecăm și apoi răsturnăm amestecul în oala în care fierbe puiul.
  • Lăsăm la fiert încă 5 minute, după care închidem focul, adăugam ghimbirul rămas + frunzele de ceapă tăiate mărunt + piper după gust și acoperim.
  • După 10 minute, supa se poate servi fierbinte alături de un păhărel de țuică românească.

 

 

Poftă bună! Să fiți iubiți, sănătoși și responsabili!

Binecuvântări tuturor!

PS: Stați în casă! #stațiacasă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *