ARHANGHELUL METATRON

Arhanghelul Metatron cel care ocupă tronul după Tronul Divin sau Scribul lui Dumnezeu, profetul Enoh asa cum apare si in Cartea lui Enoh sau Sefer Hekhalot.

archangel-metatron

Arhanghelul Metatron este prezent în mistica medievală iudaică și în anumite ramuri ale mitologiei creștine. Nu există referințe despre Metatron în Noul sau Vechiul Testament. Tradițiile rabinice îl consideră unul dintre cei mai importanți Îngeri. Acest Arhanghel apare menționat în Cartea lui Enoh sau Sefer Hekhalot (Cartea Palatelor Cerești) și aici se explică transformarea profetului Enoh (al șaptelea patriarh după Adam, al cărui tată a fost străbunicul patriarhului Noe) în Arhanghelul Metatron.

Este cunoscut și ca Mitron, Meraton sau Metaraon. Înțelesul numelui nu este foarte clar deoarece el nu se termină în “el”ca in cazul celorlalti arhangheli; “el” vine de la cuvintele “el” și “elyah”, numele ebraic al lui Dumnezeu, iubitor al lui Abraham, în opoziție cu Iahve , Dumnezeul gelos și răzbunător al lui Moise (era o vreme când se credea că există doi Dumnezei: unul bun și unul rău, care se războiau). Astfel, numele Arhanghelilor se leagă de Dumnezeu prin acel sufix ‘el”. Numele de Metatron este neobișnuit și se leagă de celălalt arhanghel provenit din om, Sandalphon, care a fost profetul Eliah (Ilie). Există numeroase speculații.

Una din ele spune ca Metatron ar însemna “cel care ocupă tronul după tronul divin”. El mai este denumit “Îngerul prezenței” Cel al lui DumnezeuCel care stă lângă Tronul Gloriei, Cel ce servește în spatele Tronului. Există și alte câteva nume după care este cunoscut – Îngerul Legământului, Prințul Chipului Divin, Regele Îngerilor, Micul YHWH. Zohar-ul Îl numește Servitorul și se crede că este Îngerul care a călăuzit poporul Israelului prin deșert după exodul din Egipt.

Profetul și scribul Enoh, avea un nume care însemna “mergi cu Domnul”, iar în cartea îngerului Raziel, se spune că Domnul l-a condus pe Enoh direct în al șaptelea cer  și că i-a dat aripi – așa a apărut Metatron. Pe Pământ, era scrib, iar în cer i s-a dat o slujbă similară: să înregistreze tot ce se întâmplă pe Pământ și să păstreze în cartea vieții – Akasha.

E un înger energic și el lucrează fără odihnă pentru a-i ajuta pe oameni. E un intermediar între cer și oameni. Întelege și ajută din perspectiva cerului și-i învață pe oameni cum să lucreze cu îngerii. Iubește mult copiii. Dupa exod, se spune că el i-a condus pe israelieni spre un loc sigur. E interesat de soarta copiilor cu handicap și îi ajută pe copiii care au murit să se adapteze vieții cerești.

Energia lui e puternică, autoritară și focalizată. Se aseamănă cu razele laser. Te ajută să te simți puternic, motivat și încurajează trecerea de la proiectare la execuție (de la intenție la faptă). Te ajută să înțelegi motivațiile altor oameni și de ce se întimplă anumite lucruri.

Arhanghelul Metatron ajută la:

  •  hiperactivitate (eficiență);
  •  lucrul cu copiii;
  •  înregistrare și organizare;
  •  înțelegere spirituală;
  •  sistematizare.

Se poate chema în mai multe moduri. Dam un exemplu pentru un copil:

“Arhanghel METATRON, iți cer întelegere și te rog să intervii în ajutorarea lui …………….. ( numele copilului respectiv) care a fost diagnosticat cu ………… (expunem problema). Arată-ne te rog voia Domnului în legătură cu acest copil și îndrumă-ne pe noi adulții să facem ce este cel mai bine pentru el (ea). Ajută-i pe toți adulții implicați să ia deciziile corecte care-l privesc pe acest copil. Protejează-l te rog, Metatron pe………de orice necaz sau răutăți acum și în viitor. Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc. Amin. (ne inchinăm)

Il putem chema pe Arhanghelul Metatron să ne aducă bani, dar îl chemăm și pe Arhanghelul Raziel (Metatron aduce banii munciți, iar Raziel aduce bani nemunciți – loto, jocuri de noroc). Îi chemăm pe amândoi astfel: “Arhanghel Metatron și Arhanghel Raziel, am nevoie de voi, aici si acum, pentru a-mi aduce banii necesari care mi se cuvin prin drept divin pentru………(spui exact pentru ce ai nevoie de acești bani). Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc. Amin.”(ne inchinăm).

Textul se spune de trei ori și acolo unde se poate, se aprinde o lumânare sau candela din casă.

Din punct de vedere geometric este reprezentat de Floarea Vieții și are primul rang în Arborele Sefirotic – Coroana (KETHER).În anumite mitologii se spune că este îmbrăcat cu o haină de culoare violet, iar piatra asociată lui Metatron este turmalina.

Să-ți fie de folos și cu mare drag!

Alina

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *