Cu cât Lumina este mai strălucitoare, cu atât Umbra este mai întunecată!

Pe drumul Ascensiunii spirituale, este greșit să crezi că, a fi în Lumină în permanență, este ceea ce trebuie. Lumina scoate Umbra din tine. Și cu cât Lumina este mai puternică, mai strălucitoare, Umbra pe care o scoți la iveală, este mai întunecată.

Este un fapt cunoscut că toți fugim de Umbra noastră. Ne sperie. Ne agită. Nu ne place… și la fel de cunoscut este faptul că toți ne aflăm pe drumul Ascensiunii spirituale.  🙂

Unii dintre noi avem ,,cojones” mai mari și intrăm cu capul înainte pe tărâmul cunoașterii spirituale… aaa, dar care este cu totul  altceva! Și aici Umbra este atât de volatilă, atât de parșivă încât, aproape că nici n-o observi. De ce? Pentru că stai cu ochii în Lumina cunoașterii și orbiți de aceasta, n-o mai vezi. Apare între pauze, în crize, când ne lăsăm capul pe pernă să ne odihnim.

Credem că Lumina este bună, iar Umbra este rea. Și poate, dintr-o perspectivă, așa este…. Credem că trebuie să asimilăm mai multă Lumină, să ne ,,spălăm” de păcate, să fim buni. Să fim buni în comparație cu ce? … Cu ce este opusul ,,bunului” în Umbra noastră.

Credem că integrarea Luminii este calea, când, de fapt, integrarea Umbrei ne duce la ființa Ascesionată.

Integrarea Umbrei  este un proces eliberator, o echilibrare interioară la nivel conștient, o acceptare a sinelui așa CUM ESTE EL. A nu te opune Umbrei, a nu fugi de ea, ci a o îmbrățișa, este dovada unei maturități spirituale care vine greu, în vieți întregi, eoni întregi, în lupte interioare grele.

Universul întreg este format din bine și rău. Dumnezeul Creator este Lumină și Întuneric, în același timp. Tu ești chipul și asemănarea Lui. Dacă EL se acceptă așa cum ESTE, tu de ce să nu te accepți?

Iar dacă nu ai încă capacitatea de a-ți accepta UMBRA, nu sta prea mult în Lumină… riști să te arzi!

 

Lena

 

PS: de aceea posturile (negre) se țin, în etape (3 zile, 9 zile, 21 zile, 40 zile), cu un scop; de aceea integrarea cunoașterii se face treptat, nu imediat, nu acum – pentru a scoate la iveală ceea ce trebuie acceptat, cunoscut despre tine, ceea ce trebuie integrat, de către tine; de aceea nu se spun lucrurilor pe nume, ci în parabole (vezi evangheliile); și de aceea există ocultismul, care nu este pentru toți morții (adică cei adormiți în Maia, în iluzia propriei minți):

,,Vino după MINE și lasă MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.” Matei, 8, 22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *