Terapii Holistice

3_sa

Terapia Holistică își are fundamentul pe două principii esențiale și anume că OMUL în întreaga sa structură este format din minte, spirit și corp și că tot ceea ce este viu posedă energie vitală. Această energie vitală are mai multe denumiri, depinzând de conceptul spiritual în care este prinsă. Astfel o găsim denumită QI în medicina chineză, KI în Reiki, PRANA în Buddhism sau LUMINĂ în creștinism.

Deci, terapia holistică privește pacientul ca pe un întreg (minte, spirit si corp) și orice boală reprezintă un dezechilibru la nivelul întregului, implicând toate părtile lui, nu doar aceea care prezintă simptomele.

Pornind de la aceste principii, prin abordarea holistică a vindecării unei afecțiuni sau boli, se urmărește întărirea energiei vitale și aducerea corpului, minții și spiritului la starea de echilibru . Acest lucru se poate realiza prin metode de tratament energetice, informaționale, psihologice, naturale, lipsite de toxicitatea și efectele secundare ale tratamentelor aplicate în medicina alopată.

Un terapeut specializat în medicina holistică va recunoaște simptomele scăderii energiei vitale, abordarea sa terapeutică nefiind îndreptată spre contracararea unui efect, așa cum face medicina alopată, ci spre stimularea creșterii energiei vitale care, odată recuperată, elimină boala.

Terapia holistică este terapia completă, care nu are nevoie de nimic în completare, nici nu completează o alta: se ocupă de spirit, suflet, minte, emoții, iar odată aduse la vibrația optimă de lucru, susțin corpul fizic.

În societatea actuală, preotul se ocupă de spirit, psihologul de mental-emoțional iar doctorul din cadrul medicinei clasice alopate are în grijă corpul fizic; terapeutul de medicină holistică, printr-o largă și neingrădită deschidere a conștiinței, înțelege oportunitatea de a trata toate aceste aspecte ale ființei umane ca un tot unitar, fără separări, pentru o vindecare completă și de durată.

PACIENTUL ȘI TERAPEUTUL – cuplul care face să funționeze miracolul terapiei holistice

Pentru ca aceste lucruri să funcționeze este nevoie de răbdare și încredere din partea celor două persoane implicate în procesul de vindecare, pacientul și terapeutul; de asemenea, de o mare importanţă este ca relația stabilită să fie profundă, bazată pe comitere, astfel încât cauzele bolii să iasă la iveală şi să poată fi tratate cât mai eficient.

Terapia holistică diferă de medicina tradițională, alopată prin următoarele particularități:

  • Spiritul, mintea și corpul sunt considerate o singură entitate; pacientul este privit ca un întreg, nu se tratează doar organul bolnav;
  • Se urmărește starea de sănătate, care înseamnă starea de bine, de echilibru și nu lipsa bolii. O preocupare importantă a fiecăruia dintre noi ar trebui să fie prevenirea bolii, nu vindecarea ei;
  • Organismul are capacitatea de a se vindeca singur, fără nici o medicație;
  • Impactul mediului asupra organismului are o importanță majoră, cu accent pe ceea ce mâncăm și bem, dacă facem sau nu mișcare, cu cine intrăm în contact, oamenii pe care alegem să îi ținem aproape, ș.a.. per ansamblu, cât de fericiți suntem;

Din ,,buchetul” terapiilor holistice, în procesul de facilitare a vindecării, mă ajut de următoarele terapii:

Pentru programări la CONSULTAȚII și TRATAMENTE, găsiți informații aici sau direct la telefon 0736.931.685.