Orar cursuri 2018

Orar cursuri Reiki 2018

orarul cursurilor Reiki 2018

Înscrierea la cursuri se face aici, iar informațiile privind locația și ora începerii cursului, se vor trimite pe mail doar celor înscriși.

Prezentarea sistemelor Reiki

USUI REIKI RYOHO

Reiki este un sistem de autovindecare, terapie şi evoluţie spirituală readus în cunoaşterea oamenirii de către Mikao Usui în 1922. Energia Reiki este energia universală provenită direct de la Sursă, fiind o energie benefică şi nepolarizată, care acţionează mereu spre binele celui care o primeşte. Caracteristici acestui sistem sunt simplitatea şi detaşarea de rezultate, practicantul devenind un canal cât mai pur pentru energia Reiki. Abilitatea de a practica şi de a transmite Reiki, cât şi cea de a preda mai departe, se obţine în urma unei iniţieri. De obicei, iniţierea este însoţită şi de un curs teoretic, dar pentru a înţelege cu adevărat sistmul şi a integra cunoaşterea primită atât prin viu grai, cât şi prin iniţiere, este necesară multă practică individuală.

Sistemul este format din 3 grade, al patrulea constituind Măiestria USUI REIKI RYOHO.

KARUNA REIKI (sistemul Compasiunii)

Karuna Reiki este un sistem creat de William Lee Rand, care a combinat informații și simboluri provenite dintr-un sistem numit inițial Sai Baba Reiki și predat de Kathleen Milner. Aceasta a dezvoltat apoi acest sistem în ceea ce preda astăzi, adică Tera Mai Reiki. William Lee Rand a adăugat apoi simboluri non-Reiki, primite prin “chanelling” de elevi de-ai săi. William Lee Rand povestește astfel despre crearea sistemului: “Nu am avut inițial intenția de a crea un nou sistem de Reiki, dar de prin 1989, am început să primesc simboluri non-Usui Reiki și tehnici inițiere care se afirma că aveau beneficii. Am început să experimentez cu unele dintre ele. Mai târziu am fost ghidat în dezvoltarea în continuare a procesului de acordare și toate acestea au evoluat într-un nou sistem de Reiki. Pe parcursul procesului, am cerut ghidare spirituală și am cerut ca eu să fiu conectat la o energie de vindecare, care ar fi de mare beneficiu. Nu am canalizat aceste simboluri eu însumi; le-am primit de la alți maeștrii Reiki. În 1995, am fost îndrumat să defineasc mai clar sistemul și să-l numesc Karuna Reiki care poate fi definit ca Reiki al Compasiunii. Energiile a care sunteti conectat prin Karuna Reiki sunt diferite și specifice acestui sistem.” (este vorba de conectarea la energiile Arhanghelilor Mihail, Gabriel, Rafael, la energia Maicii Domnului, s.a.)

Linia de Initiere in Karuna Reiki® incepe cu William Lee Rand si nu cu Mikao Usui ca în REIKI USUI RYOHO.

Sistemul este format din 2 grade, al treilea constituind Măiestria KARUNA REIKI.

GENDAI REIKI

Acest sistem diferă față de USUI Reiki Ryoho doar prin faptul că acordajele primite potențează vibrația, cursantul fiind astfel pregătit pentru vibrația înaltă a următorului sistem, Shamballa Multidimensional. Se face un singur acordaj.

SHAMBALLA MULTIDIMENSIONAL

Shamballa este cunoscută în tradiţia ezoterică a popoarelor din nordul Indiei şi Tibet ca fiind tărâmul celor iluminaţi. Acolo îşi au sălaşul o serie de Maeştri Spirituali care ajută omenirea în dezvoltarea şi evoluţia ei spirituală – aceştia fiind cunoscuţi, de regulă, sub denumirea de Maeştri Ascendenţi.

Maestrul Germaine, un mare preot de la Templul Vindecării din străvechea Atlantidă a creat un sistem de tratament şi a părăsit templele centrale din Atlantida spre a călători în munţi şi a-şi forma propriul un grup de discipoli, acela al atlanţilor numiţi Inspiratorii. Aceştia s-au desprins de locuitorii majoritari ai Atlantidei, dorind să descopere o tehnică şi o cale de a egaliza dezvoltarea spirituală a tuturor atlanţilor, pentru a aboli diferenţele rasiale care se stabileau în funcţie de evoluţia fizică şi spirituală a rasei atlante. Mulţi atlanţi, consideraţi înapoiaţi din punct de vedere fizic şi spiritual, erau folosiţi        ca sclavi de către preoţi, preotese şi familiile regale ale Insulei Atlantida. In acea încarnare, Germaine a dat un număr de simboluri ce pot fi proiectate direct în sistemul energetic al indivizilor, determinând creşterea vibraţiei lor până la un nivel suficient de înalt ca să depăşească prezentul handicap spiritual şi să fie egali printre atlanţi. A dat în total 22 de simboluri, 22 fiind număr de Maestru, iar când Atlantida a fost distrusă, Germaine a plecat,împreună cu ucenicii săi, în Tibet.

Vindecarea Multidimensională Shambala, aşa cum a fost redată omenirii de Maestrul Germaine, a fost extinsă până la a include toate cele 352 de simboluri ale sistemului iniţial. Atlanţii erau pregătiţi pentru numai 22, noi suntem azi gata pentru întregul sistem. De ce 352 de simboluri? Acesta este un alt număr de maestru, există câte un simbol pentru fiecare din cele 352 de grade de iniţiere care trebuie parcurse în drumul nostru înapoi spre Sursă.

Cele 352 de simboluri Shambala n-au fost dezvăluite până acum întrucât conştiinţa de grup a omenirii nu se afla la nivelul corespunzător pentru revelarea lor. Cele 352 de simboluri nu se află într-un manual care trebuie memorat, ci introduse direct în câmpurile Merkaba activate. Prezenţa lui EU SUNT într-un om lucrează cu prezenţa lui EU SUNT în cel ce e canalul spre Shambala când are loc introducerea simbolurilor, în timpul unei iniţieri la care asistă mai mulţi Maeştri şi Fiinţe Cereşti. Apoi, când se face vindecare Shambala, există un ritual pre tratament, în cursul căruia printre altele, se cere ajutor diferiţilor Maeştri Ascensionişti şi Fiinţelor Cereşti cu care se lucrează.

 Sistemul este format din 3 grade, al patrulea constituind Măiestria SHAMBALLA MDH.

 

Cele patru siteme de mai sus, constituie sitemele de bază recomandate a fi urmate, în calea ascensiunii spirituale, de cei care doresc acest lucru sau pentru a practica Reiki ca și terapeut.

După parcurgerea lor, elevul poate alege și alte sisteme.