Psalmul 22 și Tatăl Nostru – perspective terapeutice

Psalmul 22 și Tatăl nostru – dau această ,,rețetă’’ fiecărui pacient care vine la mine, pentru a-și restarta singur sistemul energetic, în fiecare dimineață sau la nevoie. Rugăciunile se spun încet, trecând de la minte la inimă fiecare frază. În gând sau cu voce tare – de preferat.

Astfel, se începe cu Psalmul 22, care aduce chakrele la un nivel minim de funcționare, ca într-o stare de protecție – de altfel, doar Psalmul 22 îl putem spune când avem nevoie de protecție, apoi se continuuă cu Tatăl Nostru, care deschide chackrele și le aduce la un nivel optim de funționare.

Analiza psalmului 22 spune următoarele: 

,, Psalmul 22 (în unele Biblii, este numerotat ca Psalmul 23) începe cu versetul: „Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi” („Domnul este păstorul meu”). Se citeşte pentru orice fel de „poticnire” maladivă, psihică sau somatică. Este un Psalm al însănătoşirii dinspre spirit spre trup. Puterea lui constă nu doar în sugestie, ci în activarea arhetipului Tatălui protector şi dătător de viaţă. Tatăl care biruieşte „valea umbrei morţii” stimulând resursele vieţii, neutralizând potrivnicii sau tăietorii vieţii. „Toiagul Tău şi varga Ta, acestea m-au mângâiat…”: lovirea sorții este resimţită ca operaţie psihică de întărire. Psalmul acesta este construit în întregime pe arhetipul renaşterii şi pe simbolul salvării: începând cu salvarea fizică (hrană, apă), continuând cu cea energetică („… Sufletul meu l-a întors”) şi terminând cu cea pontificală („ca să locuiesc în casa Domnului…”). Efectul medical şi atitudinea mentală imunogenă decurg din identificarea cu realitatea Duhului.’’

Sursa: https://ortodox.md/zece-psalmi-cu-efecte-terapeutice-si-particulare/

Despre rugăciunea Tatăl Nostru, Edgar Cayce ne asigura ca aceasta rugăciune este de origine egipteană și mult mai veche decât iudeo-crestinismul. Tot Cayce mai explică cum că fiecare vers din Tatăl Nostru deschide/activează câte un centru glandular (glanda endocrina), centru care corespunde câte unui centru energetic (chakra).

O altă analiză, spune:

,, Tatal nostru – Conectarea cu Dumnezeul si Creatorul a tot ceea ce exista / Deschide chakra 7

Care esti in ceruri – Conecteaza si activeaza chakra 6, deschide „al treilea ochi” sau ochiul interior, si il conecteaza cu (orienteaza catre) divinul.

Sfinteasca-se Numele Tau – Conecteaza si activeaza chakra 5 / Aduce  energie Christica, conecteaza la Iisus si puterea Cuvantului creator/vindecator/ ridica vibratia celui ce rosteste

Vie Imparatia Ta – Conecteaza si deschide chakra 4/ Conecteaza la corpul cauzal si amintirile sufletului

Faca-se voia Ta – Conecteaza si deschide chakra 3. / Aliniaza vointa noastra la vointa divina. Abandonarea in fata divinitatii. Lasam Duhul Sfant sa lucreze in si prin noi.

Precum in cer, asa si pe pamant – Deschide Canalul Central conectand toate chakrelede la 7 la 1, deschide individul catre primirea energiei  divine

Painea noastra cea de toate zilele – Energizeaza elementul Pamant din corpul nostru si plexul solar, pe de o parte, din perspectiva terestra. Deschide canalul pranic si capacitatea corpului fizic de a absorbi Lumina si de a se hrani cu ea.

Da-ne-o noua astazi – Constientizarea ca omul se hraneste in primul rand cu Lumina divina, inaintea hranei fizice. Aducerea mintii si vointei in Prezent, prezenta in spirit. / Conecteaza si deschide chakra 2, sediul dorintelor. Armonizarea poftelor si dorintelor noastre cu vointa divina.

Si ne iarta noua greselile noastre – curatarea campului auric de impuritati energetice, reasezarea straturilor aurice. / Lucreaza inclusiv pe structurile osoase, aduce Lumina in coloana vertebrala si in oase in general.

Precum si noi iertam gresitilor nostri  – Armonizarea si curatarea karmei. Armonizarea cu stramosii si cu oamenii din viata noastra. / Intarirea si repararea matritelor si foitelor corpurilor eterice.

Si nu ne duce pe noi in ispita – Alchimizarea energiilor exterioare corpului fizic, in toate corpurile energetice. Armonizarea si protectia in calatoriile si extensiile astrale.

Ci ne izbaveste de cel viclean – Reintoarcerea in interior, la Sinele autentic. Urmarea indrumarii interioare. Protectie aurica fata  de atacuri energetice.

Ca a Ta este Imparatia – recunoastem ca Dumnezeu locuieste in inima si manifesta din inima

Puterea si Slava – recunoasterea celor doua dimensiuni ale Creatiei: materia si energia, sau intentia si manifestarea…

A Tatalui

Si a Fiului

Si a Sfantului Duh – recunoasterea Trinitatii divine, o data cu implementarea trinitatii in om: corp, minte, suflet/ dorinta, vointa, manifestare/ aspect fizic, energetic, spiritual… ‘’

Sursa: https://lauradinu.ro/2018/04/05/tatal-nostru-implicatii-energetice-si-spirituale/

 

Practic, cele două rugăciuni, spuse în ordinea dată mai sus, îți restartează sistemul energetic.

 

Psalmul 22

Domnul mă paște și nimic nu-mi va lipsi

La loc de pășune, acolo m-a sălășlui

La apa odinei m-a hrănit

Sufletul meu l-a întors, povățuitu-ma pe căile dreptății, pentru numele Lui.

Că de și voi umbla în mijlocul umbrei morții, nu mă voi teme de rele

Că Tu cu mine ești.

Toiagul Tău și varga Ta, acestea m-au mângâiat.

Gătit-ai masă înaintea mea, împotria celor ce mă necăjesc; Uns-ai cu undelemn capul meu și paharul Tău este adăpându-mă ca un puternic.

Și mila Ta mă va însoți în toate zilele vieții mele, ca să locuiesc în casa Tatălui meu, Tatăl ceresc, Dumnezeu primordial, Sursa a Tot cee ce este într-o lungime de zile.

 

            Tatăl Nostru

Tatăl Nostru care ești în ceruri

Sfințească-Se Numele Tău

Vie împărăția Ta, ffie Voia Ta,

Precum în cer, așa și pe pământ

Pâinea noastră, cea de toate zilele

Dă-ne-o nouă astăzi!

Și ne iartă nouă greșelile noastre

Precum și noi iertăm greșiților noștri.

Ferește-ne pe noi de ispită,

Și ne izbăveș-te de cel viclean.

Că a Ta este împărăția și puterea și slava,

A Tătălui, a Fiului, a Sfântului Duh,

AMIN.

 

Să-ți fie de folos și Fii binecuvântat (ă)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *